Cites
23822
page-template-default,page,page-id-23822,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.0,ajax_fade,page_not_loaded,menu-animation-underline,,qode_menu_center,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.11.0,vc_responsive

Aida Folch i Eduardo Noriega

EL CASTING

Recordo perfectament el dia que em van trucar per fer la prova de la sèrie CITES, jo em trobava treballant en un estudi de Filmax la pel·lícula de Juan Cruz i José Corbacho, «Incidencias«, a Barcelona. Ja estàvem acabant el rodatge i el cansament ja ens començava a minar quan vaig veure la separata per fer el càsting, eren deu pàgines… Com oblidar-ho! Recordo que em vaig posar una mica nerviosa per la manca de temps que tenia per estudiar però els meus companys de la pel·lícula, en Nao Albet i en Miki Esparbé em van ajudar a  aprendre’m el text, En Rubén Ochandiano donava observacions jugant al director. Per descomptat els dec unes quantes canyes perquè em van animar moltíssim. Jo tenia l’audició per a un personatge que es diu MIA, em van explicar que la sèrie ja existia a Anglaterra i que portava el nom DATES, així que em vaig servir d’aquesta informació i la vaig veure. Em va encantar. A la sèrie original el personatge l’ interpreta l’ Oona Chaplin de manera magistral. Així que vaig anar a la prova molt motivada.

Era a primera hora del matí, el dia següent d’haver acabat de rodar la pel·lícula així que em vaig perdre la festa de fi de rodatge… Sempre coincideix tot, és la llei de Murphy. Em vaig aixecar aviat i a les 10 del matí ja em trobava a les oficines de Filmax a l’ Hospitalet de Llobregat. Vaig pujar un parell de pisos a l’ascensor, vaig saludar a la directora de càsting (Irene Roqué) i li vaig preguntar pel lavabo. A vegades, depèn del personatge, porto amb mi una roba  adequada al personatge, en aquest cas em vaig vestir tal i com jo creia que era Mía, elegant i sexy. I vaig entrar al plató, com sempre amb el cor en un puny. Hi havien diverses persones, l’espai era gran i havien butaques. Després va entrar el director, en Pau Freixas. Ens vam saludar i em va dir que preferia veure la proposta que portava jo abans de donar-me indicacions. Acció! va exclamar la directora de càsting i la seva ajudant va començar a donar-me la rèplica. Com ja us he explicat abans eren deu pàgines, deu pàgines són deu minuts de rellotge interpretant. Quan vam acabar la primera prova, en Pau va començar entusiasmat a explicar-me com era el meu personatge, les seves característiques, la seva descripció i va començar a donar-me directrius. Em va contagiar l’entusiasme i les ganes d’incorporar nous matisos i així ho vam fer dues vegades més. Normalment el director mai està en les audicions! M’ho vaig passar francament bé. Em vaig acomiadar, contenta i puc dir que satisfeta perquè realment havíem jugat, havíem treballat. I quan vaig sortir d’allà per fi vaig poder respirar. Aquesta sensació en acabar una prova i llevar-se la tensió o responsabilitat de sobre. Estava fet! I a sobre havia sortit airosa. Van trigar 24 hores en dir-me que si. Que m’havien escollit i jo em vaig posar boja de contenta.

Jordi Sánchez, Eva Santolaria, Ricard Sales, Ingrid Rubio, Biel Durán, Isaak Ferriz i Bea Segura.

Laia Costa, Miquel Fernández, Marc Cartes, Nausicaa Bonnin, Leticia Dolera i Francesc Garrido.

LA SÈRIE

Buscant amor, sexe, o simplement algú que els allunyi de la solitud, els personatges de “Cites” es troben cara a cara, després de conèixer per Internet, carregats d’inseguretats i esperances. Una mestra de primària que veu com s’acosten els quaranta i els seus plans de vida es posposen una i altra vegada … Un vidu jove, pare de tres filles, que desitja trobar de nou l’amor. Una ex-escort que intenta canviar la manera de relacionar-se amb els homes. Una noia que abans de casar-se, necessita resoldre els seus dubtes sobre la seva sexualitat … Aquestes i altres històries són les protagonistes de “Cites”, basada en el format original de la sèrie britànica “Dates”, d’Entertainment One Television Internacional, creada per Brian Elsley. Cada episodi de la sèrie, situada a Barcelona, es centra en dues cites, on entraran en joc les pors, els secrets i les expectatives dels seus protagonistes. Una mirada personal a les relacions de parella actuals, al voltant d’uns personatges que es creuaran entre si i que anirem retrobant al llarg de la sèrie.

LA PREPARACIÓ

Això va ser al mes de Desembre de 2014 i la sèrie es començaria a rodar al Febrer de 2015. Tenia un mes per preparar-me. Me’n vaig anar a viure a París durant aquest temps, tenia algunes reunions allà i durant aquest mes em vaig mirar la sèrie DATES varies vegades buscant l’energia de la Mía, somiant i pensant en com anava a treballar aquest personatge, mentrestant em van comunicar que el meu partenaire seria Eduardo Noriega, L’Eduardo? l’Eduardo parla català? Aquesta és probablement la pregunta que més li han fet durant el rodatge … Doncs si, el parla genial! Abans de rodar vam començar a fer skypes (en català) Així ell practicava mentre parlàvem de les nostres escenes. Estàvem molt excitats i amb moltes ganes de començar. I per fi va arribar el dia de … els assajos.

Josep Julien i Montse Germán.

Àlex Monner, Aida Oset, Miki Esparbé i Julia Molins.

ELS ASSAJOS

Hem assajat moltíssim perquè cada història es roda en dos dies i cal anar molt ràpid. Ens vam quedar fascinats amb l’energia de’n Pau Freixas, el director. Ho té tot claríssim, gaudeix molt i clar, ens ho encomana. Ha estat una experiència fantàstica i ara puc dir que poques vegades he gaudit tant amb un personatge. Normalment a la televisió no hi ha temps i aquí si que ens l’ hem pres, per parlar, treballar, assajar. Els meus directors han estat en Pau Freixas que va dirigir el tercer capítol Ricardo – Mía i la Marta Pahissa que va dirigir David -Mía i Mía- David- Ricardo. La Marta també és fantàstica, una gran directora. El bon rotllo que s’ha aconseguit entre nosaltres ha servit per tenir un dolç rodatge. Els estic molt agraïda. Els guionistes també han estat fonamentals i uns incondicionals dels actors. S’unien a nosaltres durant els assajos per reescriure si era necessari i per aportar-nos idees, igual que la script, tots a una. Així dóna gust.

EL PERSONATGE

MIA és una noia molt segura de si mateixa que sap el poder que té sobre els homes als quals sedueix, tot és un joc per a ella i li agrada portar el control, és nocturna i sexual però amaga moltes coses darrere d’aquesta capa superficial que qui sap si arribarem a descobrir. El que està clar és que està en una pàgina de Cites perquè vol enamorar-se, de veritat. Se’n sortirà?

WEBSITE OFICIAL “CITES”

Aquí trobaràs la pàgina oficial de la sèrie on també podràs visionar els capítols i conèixer tot el que vulguis saber sobre els personatges, l’equip … També ens podeu seguir a Facebook i Twitter.

TV3 | Facebook | Twitter

VÍDEOS // ENTREVISTES

Rodant la primera cita d’Eduardo Noriega i Aida Folch al Passeig de Gràcia

Veure entrevista >